Belföld

Bizonytalanná vált Bajnai Gordon helyzete

gyurcsány (gyurcsány)
gyurcsány (gyurcsány)

Eddig Gyurcsány Ferenc szerepe volt a kérdéses, most úgy tűnik, az Együtt-PM vezetőjének helye instabil a közös ellenzéki listán.

Hétfő estére lényegében megszületett a megállapodás az MSZP, az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció között – írja a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy bár az elmúlt napokban Gyurcsány Ferenc DK-elnök listás helye volt kérdéses, valójában Bajnai Gordon helyzete vált bizonytalanná.

Noha az Együtt-PM vezetője aláírja a megállapodást, az a saját döntésén múlik majd, hogy ő vagy a párt egy másik vezetője kerül fel a lista második helyére. Az első helyen, közös miniszterelnök-jelöltként Mesterházy Attila, a harmadikon pedig Gyurcsány Ferenc szerepelne.

Bajnai nem készül a Parlamentbe?

Érdekesség még, hogy a minél szélesebb körű együttműködés érdekében az MSZP átad egy stabilnak mondható helyet Fodor Gábornak, a Liberálisok vezetőjének – erről a Magyar Nemzet is cikkezik. A lap azt is tudni véli, hogy Bajnai azt fontolgatja, végigcsinálja a kampányt, a Parlamentbe viszont már nem ül be.

A baloldali ellenzék – miután egész hétvégén egyeztetett – nagy valószínűség szerint keddre megegyezik. Vasárnap Mesterházy Attila azt írta honlapján: néhány nap kell még az ellenzéki megállapodáshoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik