Belföld

Szigorú rend és egyéni fejlesztés

Két hónapja nyílt meg a szegedi Talentum Tini Tanodába, ahol nagyjából 30 diák tanul.

A szegedi Talentum Tini Tanodába járó diákok akkor is tanulnak, mikor más már a hétvégi kikapcsolódást kezdi. A Kálvária sugárúton, a Bibliotéka épületében működő tanoda, európai uniós támogatással nyílt meg. Csaknem 30 millió forint a 2015 tavaszán záruló projekt összköltsége. Általában kettő, ritkábban, forgalmasabb napokon 3-4 tanteremben zajlanak az órák délután kettőtől.

A tanárok felmérik a gyerekeket, és ha néhány hét után úgy döntenek, hogy szeretnének hosszabb távon ide járni, akkor készül egy helyi, egyéni fejlesztési terv. Matematikából, magyarból, angol nyelvből, informatikából és szociális kompetenciákból tartunk képzéseket. Nagyjából 30 diák jár hozzánk, a legfiatalabb hetedikes, a legidősebb tizenegyedikes – mondta el a délmagyar.hu-nak, Jánoska Zsoltné Fekete Melinda, a tanoda szakmai vezetője.

A diákoknak a képzés ingyenes, viszont feltételekhez kötött. Igazoltan lehet csak hiányozniuk, felméréseket kell írniuk, és kötelező a szociáliskompetencia-fejlesztésen részt venniük. Az intézmény nyáron sem zár be, bentlakásos személyiségfejlesztő hétvégéket, színház- és múzeumlátogatásokat és klubokat terveznek a fiataloknak a szünetre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik