Belföld

Rugalmas jegy és bérlet is lesz Szegeden

A tervek szerint márciustól vezetik be a rugalmas bérletet, ami azt jelenti, hogy nemcsak a naptári hónapra érvényes a szelvény, hanem a vásárlás napjától számított 30 napig.

A közgyűlés decemberben hozta meg a döntést, miszerint bevezetik a rugalmas bérletet, melynek ára megegyezik a havibérlet árával, vagyis 6830 forint. A menetjegyek használata is rugalmas lesz. Ha az utas megfizeti az értékkülönbözetet, a 3 napra szóló jegyet be lehet cserélni hetijegyre, kéthetes vagy akár 30 napos bérletre is. A hetijegyet is be lehet váltani kéthetes vagy 30 napos bérletre, illetve a kétheti utazást biztosító papírt 30 napos bérletre lehet cserélni.

Nagy Sándor, a közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottságának alelnöke, a testület ülésén elmondta, hogy a 30 napos bérletet pár éve használják Budapesten, Győrben, Miskolcon, és igény lenne rá már Szegeden is. A becserélhető 3 napos jegyek, illetve az egy- és kéthetes bérletek bevezetését pedig azzal indokolta a politikus, hogy ezzel is rugalmasabb lesz a rendszer, kedvezőbb az utasok számára – olvasható a délmagyar.hu-n.

Mint azt korábban megírtuk, a tömegközlekedés nem drágul idén januártól. Az általános havibérlet továbbra is 6830 forint, a tanuló és nyugdíjas havi bérlet pedig 3585 forintba kerül. A vonaljegyek árában sem történt változás, az elővételben megváltottakért 310 forintot kell fizetni, a járműveken vásároltakért pedig 400 forintot kérnek el továbbra is a sofőrök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik