Belföld

Egy héttel korábban lesz Vigalom

Idén július 18-tól rendezik meg Vácon a háromnapos kulturális fesztivált.

Lakossági és rendőrségi kéréseknek eleget téve 2014-ben nem az eddig megszokott időpontban, július utolsó hétvégéjén tartják a rendkívül népszerű programsorozatot, hanem egy héttel előtte – jelentette be Mokánszky Zoltán, a város kultúráért felelős alpolgármestere. A huszonkettedik Váci Világi Vigalomra így 2014-ben július 18. és 20. között várják a vendégeket a térségből és az ország minden tájáról.

Nem lesz ütközés az autóversennyel

Az utóbbi években rendre a Vigalommal azonos hétvégén tartották Mogyoródon a Forma 1-es futamot és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságnak nehézséget okozott a két, nagy érdeklődéssel kísért esemény lebonyolítása. Elvégezték a feladatot, de könnyebben tudják megszervezni a látogatók biztonságát, ha nem kétfelé kell összpontosítani a figyelmüket.

Váci Világi Vigalom
Ez a város legnagyobb kulturális eseménye. A háromnapos fesztivál keretében fellépnek sztárzenekarok, vannak komolyzenei koncertek, családi és gyermekprogramok, kiállítások, kirakodó vásár. Minden évben nagy sikert arat a barokk jelmezverseny és a felvonulás és mindig tűzijáték zárja a hétvégét. A rendezvény ingyenes.

Nem üti a Palotajátékokat sem

A Vigalom egy héttel korábban történő megrendezésével a július 25-e és augusztus 3-a közötti kapolcsi Művészetek Völgye rendezvényei is látogathatóak lesznek a váciak és környékbeliek számára. Ráadásul a Dunakanyar is sokféle programot kínál a nyárnak ebben az időszakában, a váci döntés a többi rendezvényt is figyelembe vette. Közülük is kiemelkedik a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok, amelyet idén július 11-e és 13-a között tartanak, így ez sem üti a Váci Világi Vigalom megrendezését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik