Belföld

Befejeződött három öreghegyi utca felújítása

öreghegy (öreghegy, )
öreghegy (öreghegy, )

Az elmúlt hónapokban három utcát újítottak fel a Saára Gyula-program keretében Öreghegyen.

A csaknem 50 millió forintos beruházás érintette a Kriványi, a Tarnócai és a Rózsahegyi utcákat, ahol rendbe tették a burkolatot és javították, illetve részlegesen megoldották a vízelvezetést. A felújítás tavaly ősszel kezdődött, és decemberben fejeződött be a lakók nagy megelégedésére, akik már évtizedek óta vártak erre.  Összesen 635 millió forint értékű beruházás valósul meg a Saára Gyula-program keretében.

Az útfelújítási program folytatódik 2014-ben is

Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője a mai bejáráson elmondta:kiegyenlítették a szintkülönbségeket, és javítottak a vízelvezetésen is, így a felszíni csapadékvíz nem áll meg az utakon, illetve az utak mellett. Mindhárom utcában székesfehérvári cégek végezték a munkálatokat.

Cser-Palkovics András hangsúlyozta: az Öreghegyen is számos olyan utca van, melyekben nagyon nehezen lehet közlekedni, ezek közé tartozott a most felújított három utca is. Az egyszerűsített technológiával igyekeztünk olyanná tenni a burkolatot, hogy jelentősen javuljon a lakók életminősége. A Saára Gyula-program folytatódni fog 2014-ben is, és terveink szerint a februárban elfogadandó új költségvetésben is minimálisan 200 millió forintot különítünk el a programra, további utak felújítására, és ahol lehetséges, járdák, illetve parkolók kialakítására. Hozzátette: az új büdzsé számos egyéb útfejlesztést is tartalmaz majd, hiszen az önkormányzatnak az a célja, hogy a jelenlegi ütemezésben, három-négy éven belül látványosan és jelentősen javítson a városi közutak állapotán. Az is fontos, hogy a megfelelő karbantartással vigyázzanak a felújított utak állapotára.

Fotó: ÖKK

Ajánlott videó

Olvasói sztorik