Belföld

Továbbra sem működnek a kék konténerek

ivoviz(960x640)(1).jpg (ivóvíz)
ivoviz(960x640)(1).jpg (ivóvíz)

Még mindig zacskóból isszuk az arzénmentes vizet.

A Dél-alföld sok településén így Hódmezővásárhelyen is uniós határérték feletti a víz arzéntartalma. Ezt egy ivóvízminőség-javító program hivatott megváltoztatni 2015-től, addig konténerekből kaphatnánk szűrt vizet, de még ez sem működik, így marad a honvédség osztotta zacskós víz.

Lassan egy éve annak, hogy zacskós vízzel oldják meg a lakosság arzénmentes vízzel való ellátását, mint ahogy annak is hogy letelepítették a kék konténereket a város és a külterületek több pontjára Vásárhelyen. A dolgok jelen állásáról az Alföldvíz Zrt-nél érdeklődtünk, ahol Szeverényi György műszaki igazgató válaszolt.

Megtudtuk, a konténerekről való átmeneti vízszolgáltatás elindításához két feltételnek kell teljesülnie, az egyik a vízjogi üzemelési engedély megadása, a másik a vízminőségi határértékeknek teljesülése a vizsgált vízmintában. Ezek még nem teljesültek, ezért a  vízellátás biztosítását egyelőre még nem tudták megkezdeni.

A már említett ivóvízminőség-javító program van ahol még csak a pályázati szakaszban van, van ahol már a kiviteli tervek készülnek. A beruházás idén elkezdődik, a próbaüzemek 2015 első részében indulnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik