Belföld

Nincs pénz Kerényi lapjára

Kerényi Imre (Kerényi Imre)
Kerényi Imre (Kerényi Imre)

A Polgári Magyarországért Alapítvány legkorábban februárban dönt, hogy ad-e pénzt a Magyar Krónikára. Kerényi hivatalosan még nem is kért.

Kerényi Imre ugyan informálisan jelezte, hogy hozzájuk fordul, de nem tudják, hogy mennyi pénzt kér majd – mondta az Origónak Gulyás Gergely, a Fidesz pártalapítványának főigazgatója. Így arról sem tudott nyilatkozni, hogy az alapítvány költségvetésébe belefér-e majd az összeg.

A döntés legkorábbi időpontja azért lehet február, mert akkor lesz először kuratóriumi ülés, és előtte legkésőbb egy héttel kell majd megérkeznie a hivatalos kérelemnek. Az Origo szerint egy ilyen típusú havilap egy számának kiadása körülbelül 7-8 millió forint, azaz évi 100 millió forintos nagyságrendű költséget jelent.

Mint arról korábban beszámoltunk, Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott közreműködésével májusban indulna a Magyar Krónika. Az lap fő irányelvei közé tartozik, hogy „hirdessék eszméiket”, hogy kövessék a szlogent: „Keresd a jót”, illetve: “A Magyar Krónika nem harcol, hanem örömet mond.”

A Magyar Krónika első szerkesztőségi értekezlete óriási médiaérdeklődés mellett zajlott csütörtökön. Voltak sajtósok, tüntetők és jó néhány reménybeli szerző is megjelent.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik