Belföld

Ingyen vadásztathatták az állami vezetőket

Vadaszat(960x640)(1).jpg (vadászat, )
Vadaszat(960x640)(1).jpg (vadászat, )

Állami alkalmazottak, állami autókkal, állami cég által biztosított üzemanyagot használva, munkaidőben, állami pénzen szórakoztak – írja a Blikk egy aláírás nélküli levél alapján.

A Blikk birtokába jutott levélben az állítólagos állami gazdasági dolgozók konkrét időpontokat és helyszíneket is megjelöltek, vagyis könnyen ellenőrizhető lenne az igazságtartalmuk.

A levelet Orbánon kívül elküldték Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak is, aki, mint hétfőn kiderült, december közepén maga is egy nagyszabású vadászaton vett részt egy másik állami vadásztársaságnál, amelynek költségeit egy magánszemély fizette ki a vállalatnak.

A Miniszterelnökség nem foglalkozott a levéllel. „Megkaptuk a levelet, azonban nem lett iktatva. Névtelen, arctalan bejelentésekkel nem foglalkozunk. Ha valaki névvel is vállalja az állításait, akkor természetesen mindig kivizsgáljuk a leírtakat” – mondta a Blikknek a Miniszterelnökség egyik munkatársa.

A levélben ingyenes hajtóvadászatokról, külföldi vadászatokról, mulatozásokról, esztelen pazarlásokról számoltak be. – Csak megyei szinten szűken számolva is több mint 70 millió forint dobható ki egy szűk kör szórakozására – olvasható a levélben. Az érintett állami cég igazgatója későbbre ígért tájékoztatást.

A levélben leírtak felvetik a hivatali visszaélés és a hűtlen kezelés gyanúját – mondta el a Blikknek a vadászati hatóság egyik volt munkatársa, aki a neve elhallgatását kérte. Szerinte létezik az a politikai réteg, amely több-kevesebb rendszerességgel vadászgat, és vannak köztük, olyanok is, akik visszaélnek a lehetőségeikkel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik