Belföld

Kósa újra az anyatejgyűjtőnél, őrült hibáról beszélt

kósa (kósa)
kósa (kósa)

Szerinte nem segít az országon egy újabb marionettfigura. A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint apróhirdetést adhatnak fel az MSZP-székházban.

Nem segít az országon, ha a baloldalon előhúznak miniszterelnök-jelöltként egy újabb marionettfigurát, mivel a meghatározó emberek ugyanazok, akik az előző korszakban is vezették az országot. Ezt mondta a Debrecen polgármestere a helyi anyatejgyűjtő újranyitásakor az ellenzéki egyeztetés újranyitásáról. Szerinte „tisztul a kép a tekintetben, hogy mégiscsak összeáll az a csapat, amely 2002 és 2010 között teljesen tönkretette az országot”. Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila, Lendvai Ildikó, Kovács László, Puch László – sorolta a neveket, hozzátéve: “Egyetlen új figura sincs, mindegyik meghatározó befolyású volt az előző nyolc évben.”

Kósa szerint egy új kormányfőjelölt megnevezése csak a 2009-es “miniszterelnök-castingot” idézné.

“Biztos apróhirdetés is lesz, hogy miniszterelnöknek látszó embereket keresünk az MSZP-székházban. Én azt gondolom, hogy ez semmiképpen sem lehet alternatíva az országnak.” 2010 óta nagyon sokat tudott a mostani kormány a romokból eltakarítani. Szépen elindult az ország, jobban teljesítünk, “őrült hiba lenne” most ugyanazokra bízni az ország vezetését, akik bizonyították, hogy teljes mértékben alkalmatlanok – tette hozzá Debrecen polgármestere, aki néhány napja először elbújt az RTL Klub kamerája elől, amikor arról kérdezték, miért az anyatejgyűjtő bezárása után ültek le tárgyalni az érintettetekkel és döntöttek az újranyitásról. „Nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni?” – kérdezett vissza a riporternek, amit a Blikknek később azzal magyarázott, hogy nem számított arra, hogy az RTL Klub ezt így fogja leadni. Kósa Lajos a jövőben óvatosabb lesz, előbb megkérdezi az újságíróktól, miről akarják kérdezni, csak utána dönt arról, hogy nyilatkozik-e.

Fotó: Kummer János

Az AlMa beelőzte Kósát

Először egyébként az Alternatív Magyarországért (AlMa) lapunkban javasolta az ellenzéknek, hogy alkalmazzák Cyril Northcote Parkinson egyik alaptörvényét. A professzor annak idején azt is megírta, hogyan kellene keresni miniszterelnököt Ruritániába.

„Munkaidő 4-től 23,59-ig. A jelölteknek fel kell készülniük, hogy három menetben megküzdjenek a jelenlegi nehézsúlyú ökölvívóbajnokkal (előírásos kesztyűben). A jelöltek, ha elérték a nyugdíjkorhatárt (65), fájdalommentesen meg fognak halni hazájukért. A jelölteknek vizsgát kell tenniük a parlamenti rendtartásból és likvidálják őket, ha nem érik el a 95 százalékos eredményt. Likvidálják őket továbbá, ha a Gallup-szabályzat szerint tartott közvélemény-kutatáson nem érik el a 75 százalékos népszerűséget. Végezetül ki kell próbálniuk ékesszólásukat egy baptista kongresszuson, azzal a célkitűzéssel, hogy a jelenlevőket rábeszéljék a rock and rollra. Aki kudarcot vall, azt likvidálják. Minden jelöltnek szeptember 19-én de. 11.15-kor a Sport Clubban kell jelentkeznie. (Oldalbejárat.) Kesztyűről gondoskodunk, de mindenki hozzon magával gumitalpú cipőt, atlétainget és tornanadrágot.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik