Belföld

Vágó Gábor és Ertsey Katalin nélkül maradt az LMP

vago-gabor(1)(960x640).jpg (vágó gábor, )
vago-gabor(1)(960x640).jpg (vágó gábor, )

A két képviselő nem indul a 2014-es választásokon, Ertsey hosszasan magyarázta, hogy miért, Vágó Gábor eddig nem kommentálta az esetet.

Ertsey Katalin a blogján jelentette be, nem indul. Mint írja, a döntést már 2012-ben meghozta, a frakción belül nyilvánosságra is hozta, és annak ellenére kitart döntése mellett, hogy sok kedves unszolást kapott, maradjon.

A minap csak véletlenül értesült arról, hogy a párt jelölőkongresszust tart, ezért írt most a miértekről. Ők is hibáztak, ezt belátja:

„mi anno elkövettünk egy hibát: fölélőttünk a színvonalnak. Egyszerűen semmi szükség ebben a működésmódban – a jelen ciklus alatt ez különösen látványos – olyan emberekre, amilyenek mi (többnyire) vagyunk: akiknek van határozott elképzelése a világról, van javaslata a megoldásokra, van önálló gondolata, és képes is megfogalmazni, érvelni mellette. Ebben a parlamentben, a teljesen kiüresedett és gyalázatos színvonalú “vitákban” merő pazarlás értelmes emberek idejét és képességeit erre fordítani. Különösen bántó ez egy igényesebb nőnek.”

Hogy mi lesz ezek után Ertseyvel? A háttérből segít tovább, valamint elmegy, továbbképzi magát, hogy „a egyszer szükség lesz rá, még jobban tudjam szolgálni a hazámat.”

„Nem kommentálom”

Vágó Gábor ennél sokkal szűkszavúbban jelentette be, hogy nem lesz képviselő. Feltételezzük, ő is csak véletlenül tudta meg, hogy a párt jelölőkongresszust tart, vagy legalábbis meglepődött azon, hogy nem lesz képviselőjelölt az idei választásokon.

A blogján csak ennyit írt:

„Azt a tényt, hogy miként és miért nem lehettem LMP képviselőjelölt,a mai napon nem szeretném kommentálni.”

Kerestük Vágó Gábort, valamint azért áruljon el, de cikkünk megjelenéséig nem reagált megkeresésünkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik