Belföld

Közös jelöltről tárgyal Bajnai és Mesterházy?

bajnai-gordon-es-mesterhazy-attila(1)(960x640)(1).jpg (bajnai gordon, mesterházy attila, )
bajnai-gordon-es-mesterhazy-attila(1)(960x640)(1).jpg (bajnai gordon, mesterházy attila, )

Az ATV úgy tudja, már konkrét nevek is felmerültek.

Mint ahogy arról beszámoltunk, Bajnai Gordon tárgyalást kedzeményezett az MSZP-vel kötött szövetség újragondolásáról.

A legutóbbi egyeztetéseken az merült fel, hogy a baloldali ellenzéki pártok megegyezhetnek egy új, mindenki által elfogadott közös miniszterelnök-jelölt személyében – írja az ATV szocialista forrásokra hivatkozva. Állítólag az MSZP részéről is van fogadókészség a javaslat iránt, de a csatorna úgy tudja, a pártban azt szeretnék, hogy a közös ellenzéki listát Mesterházy Attila, a párt elnöke vezesse.

Az ATV szerint Bajnai Gordonnak, az Együtt-PM-szövetség elnökének már lehet konkrét javaslata is, azonban erről elsőként Mesterházy Attilával egyeztet. Állítólag arra is van szándék, hogy az ellenzéki összefogás a lehető legszélesebb legyen, és abba a Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Pártot, Schmuck Andor szociáldemokratáit, sőt az LMP-t is bevegyék.

Nevek is vannak

Az atv.hu „folyosói pletykának” nevezi, hogy konkrét nevek is felmerültek már a közös miniszterelnök-jelöltre, például Róna Péteré. Az atv.hu-nak megkereste a közgazdászt, aki visszautasította a kérdését, miszerint megkeresték volna ellenzéki politikusok, hogy egy széles ellenzéki összefogásban vezető szerepet vigyen. „Bizonyos dolgok szóba kerültek, de legfeljebb informális tapogatózás történt, amit nem neveznék megkeresésnek” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik