Belföld

Mesterházy is újraírná az ellenzéki együttműködést

mesterhazy(960x640)(2).jpg (mesterházy)
mesterhazy(960x640)(2).jpg (mesterházy)

Új helyzetet teremt, hogy Együtt-PM nem szövetségként, hanem pártként kíván indulni, és azt is elemezni kell, hogy Bajnai formációjának hasonló a támogatottsága, mint Gyurcsányénak – mondta az MSZP elnöke a Kossuth Rádióban.

Újra kell írni az MSZP-Együtt-PM-megállapodást azt követően, hogy az Együtt-PM nem szövetségként, hanem pártként kíván indulni a jövő évi választáson, vagyis megváltozott az egyik szerződő alany személye – jelentette ki Mesterházy Attila hétfőn a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Hasonló szinten az Együtt-PM és a DK

Ennek során arra kívánnak törekedni, hogy egy baloldali jelölt álljon szemben az egyéni választókerületekben a Fidesszel. A helyzetértékelésre alkalmat ad az is, hogy a köztársasági elnök várhatóan hamarosan megjelöli a választás hivatalos időpontját. Ugyanakkor elemezni kell azt a helyzetet is, hogy immár hasonló támogatottsággal rendelkezik az Együtt-PM és a Demokratikus Koalíció.

Három lehetőséget lát arra, hogy az egyéni körzetekben egy jelölt álljon szemben a Fidesszel. Az egyes körzetekben kölcsönösen visszalépnek egymás javára, vagy az Együtt-PM és az MSZP is bővíti a saját szövetségi körét. A harmadik pedig a közös lista – fejtette ki.

Éppen ezért azt javasolta Bajnai Gordonnak, az Együtt-PM vezetőjének, hogy a hét második felében értékeljék a kialakult helyzetet és kezdjenek egyeztetéseket a megállapodásuk újraírásáról – mondta Mesterházy Attila.

Bajnai is újratervez

Bajnai Gordon az ATV reggeli műsorában közölte, hogy tárgyalást kezdeményeznek az MSZP-vel a szövetség újragondolásáról.

Az Együtt-PM vezetője szerint félre kell tenni a vitákat, és nagyon gyorsan, egy-másfél héten belül tisztázni kell, ki és milyen együttműködésre hajlandó. Ezért kezdeményezi, hogy még a héten üljenek le, első körben az MSZP, majd a Demokratikus Koalíció vezetőivel. Bajnai a maga részéről a közös listát is elfogadná, ezt tartaná a legerősebb formának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik