Belföld

Határozott ütést a szemközépre!

horgász (horgász)
horgász (horgász)

Még a vízparton meg kell ölni a 30 centinél nagyobb halakat mostantól az új, január 1-jével életbe lépő halászati törvény értelmében. A horgászok szerint ez a passzus kicsit sem növeli a pecázás vonzerejét a fiatalok körében. Az új törvény sok változást hoz, és a kormány szándékai szerint megvédi majd az őshonos magyar halfajok élőhelyeit.

A Hír24 által megkérdezett horgászt nagyon zavarja a parti öldöklés. István az évtizedek alatt mindig hazavitte, és egy otthoni edényben úsztatta a nagyobb fogásait. Azt mondja, ennek a technikája adott, és így tovább marad friss a hal. Ráadásul embertelennek és riasztónak tartja a kötelező vérengzést.

László, az egyik fővárosi piac halas boltjának eladója. Ő mutatta meg hírműsorunknak, hogyan lehet gyorsan végezni a halakkal. Bunkósbottal, erőteljeset csapott az állat szemközepéhez. Keze alatt az áldozat, az ütés után 3 másodperccel már nem mozdult többé. Ha valaki esetleg nem visz magával bunkósbotot vagy baltát a vízpartra, az bármilyen kemény dologgal hasonló eredményt érhet el. László,  aki maga is nagy pecás,  egyébként egyetért az új szabállyal.

A hétvége miatt a Vidékfejlesztési Minisztérium nem tudott válaszolni a horgászok általunk tolmácsolt felvetéseire. Annyi azonban kiolvasható a rendeletből, hogy valószínűleg – furcsa módon – állatvédelmi okokból kell fejbe kólintani a 30 centisnél nagyobb halakat.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik