Belföld

Próbarérettségit szervez a Corvinus előkészítője

corvinus (corvinus)
corvinus (corvinus)

Ingyenes nyilvános próbaérettségi napot szervez januárban a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos érettségi előkészítőjét tartó Studium Generale - derül ki a szervezet közleményéből.

Az érdeklődők közgazdaságtanból, történelemből vagy matematikából tesztelhetik tudásukat, közép- és emelt szinten országszerte öt városban. A tanulók egyrészt rutint szerezhetnek, amely segít nekik az éles érettségi vizsga során előforduló stressz leküzdésében, másrészt visszajelzést kaphatnak jelenlegi tudásszintjükről.

„Itt az embernek nincs veszteni valója. A tesztet valós érettségi környezetben írják a diákok, ám kockázat nélkül kaphatnak reális képet arról, hogy milyen eredményt érnének el a rendes érettségin, illetve milyen hiányosságaik vannak.” – mondta a Studium Generale elnöke, Etler Péter. A tesztvizsgákat a Studium Generale tagjai állítják össze és javítják ki, akik a feladatok mellé írt észrevételeken túl ingyenes konzultációs lehetőséget is biztosítanak.

A szervezők több ezer, elsősorban idén vagy jövőre érettségiző tanulót várnak a rendezvényre, amelyet Budapesten, Győrben, Miskolcon, Pécsen és Szegeden is megrendeznek. A részvétel csupán egy ingyenes előzetes regisztrációhoz van kötve. Jelentkezni január 12-ig lehet a www.studiumgenerale.hu vagy az „SG Próbaérettségi Nap” Facebook oldalon, illetve személyesen a Budapesti Corvinus Egyetem nyílt napjain.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik