Belföld

Orbán Viktor neheztel a kormányra

orban-viktor(1)(430x286)(2).jpg (orbán viktor, )
orban-viktor(1)(430x286)(2).jpg (orbán viktor, )

A Népszabadság információi szerint a miniszterelnök nem nézi jó szemmel, hogy csúszik néhány fontos kormányzati projekt megvalósítása.

A magánnyugdíjpénztárakat, a földeket, a közműcégeket, a dohányboltokat, illetve a Takarékbankot célzó államosítási és újraelosztási láz például elérte a tankönyvkiadást is, a kizárólagos állami tankönyvkiadás megszervezése viszont késedelmet szenvedhet, legalábbis a 2014-es parlamenti választások időpontjához képest – írja a Népszabadság.

A lapnak nyilatkozó, meg nem nevezett kormányoldali személy szerint “a kormányzat úgy belegabalyodhat ebbe, mint majom a cérnába, különösen, ha perek sora kísérné épp a választások előtt az államosítást. Hozzátette: “a miniszterelnök nem Balog Zoltán humánminisztert hibáztatja a kialakult helyzetért, de a miniszter alá rendelt államtitkárságok szakapparátusa dolgozhatott volna sokkal gyorsabban is.”

Akadnak más gondok is – folytatja a Népszabadság. Kifejezetten pozitív üzenet volt Balog Zoltán részéről az a bejelentés, hogy bérpótlékot kapnak a szociális, a gyermekvédelmi és gyermekjóléti ágazatban dolgozók, a magasabb összeget viszont először csak jövő márciusban kapják meg az érintettek.

Sőt, a devizahitelek ügyében is parkolópályára került a kormány, hiszen a Kúria szerint nem uzsoraszerződésekről van szó, az árfolyamváltozás valójában az adós kockázata, sőt, a kontraktusok nem ütköznek a jó erkölcsbe sem.

A miniszterelnök által fontosnak, a választásokon való jó szerepléshez szükségesnek tartott kormányzati lépések csúszását a Népszabadság információi szerint nem hivatalosan már Orbán Viktor is nehezményezte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik