Belföld

Idén már nem lesz tél

ködös idő balatonlellénél (köd, ködös idő, balatonlelle, )
ködös idő balatonlellénél (köd, ködös idő, balatonlelle, )

Pár fokkal lehűl a hőmérséklet az év utolsó napjaira, de így is marad az évszakhoz képest szokatlanul enyhe idő.

Éjszaka a Duna-Tisza közén, az Északi-középhegység térségében és a Dél-Dunántúlon többfelé sűrű köd képződik. Vasárnap marad az enyhe idő. Nyugat felől a kezdetben többé-kevésbé napos területeken is erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, a déli óráktól már csak délkeleten lehet napsütés.

Délutántól a Nyugat-Dunántúlon többfelé, estétől a középső országrészben helyenként kisebb eső, zápor valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul.A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 6 és 11 fok között várható.

Hétfőn kezdetben a Dunántúlon és északon havas eső, a magasabb területeken gyenge havazás sem kizárt, viszont főként eső eshet. Napközben nyugat felől megszűnik a csapadék. Csak pár fokot esik vissza a hőmérséklet: a legalacsonyabb értéke 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3, 9 fok között alakul.

Szilveszterkor változóan felhős-napos időre van kilátás csapadék nélkül, 3-6 fokos maximumokkal, de hajnalban északon és nyugaton pára, köd képződhet. Az új év első napján sem várható lényegi változás időjárásunkban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik