Belföld

Jövőre alacsonyabbak lesznek a közúti bírságok – Szlovákiában

Szlovak-rendor(960x640)(1).jpg (szlovákia, rendőr, )
Szlovak-rendor(960x640)(1).jpg (szlovákia, rendőr, )

Csökkent a balesetek száma, leviszik a büntetési plafont. Ötven euróra.

 

Január elsejétől Szlovákiában néhány közlekedési kihágásért kevesebbet kell majd fizetni, mint korábban, írja a bumm.sk. A rendőrség azért vezeti be az ötven eurós felső határt, mert kevesebb a baleset.

 

Az ötven eurós korlát több kihágásnál is érvénybe lép: legfeljebb ekkora büntetést kell fizetni a kikapcsolva  felejtett biztonsági övekért, vagy a sebességhatár mérsékelt túllépéséért a településeken.Korábban a felső határ  hatvan euró volt. Konkrétan:  enyhébb megítélés alá esik, lakott településeken belül a húsz, azokon kívül a harminc kilométer/órás sebességtúllépés.

 

,A csökkentett tarifák mintegy nyolcvan kihágásra vonatkoznak, de a komolyabbnak ítélt szabályszegéseket továbbra is keményebben büntetik. Ezek közé tartozik Szlovákiában például az, ha valaki áthajt a piroson, nem veti magát a szondáztatásnak, nem ad előnyt a megkülönböztett jelzést használú autónak. 

A rendőrség azért szánta el magát a lépésre, mert a statisztikák szerint kevesebb a baleset és lassabb, biztonságosabb lett a közlekedés is.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik