Belföld

5,5 milliárd Láng Zsolt kedvenc építőcégének

Láng Zsolt (Láng Zsolt)
Láng Zsolt (Láng Zsolt)

A Wallis-csoporthoz tartozó Market Építő Zrt. 5,5 milliárdból építheti fel a Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye – Európai Oktatási Központot. Ez a cég építi Láng Zsolt II. kerületi polgármester rózsadombi házát is.

A már októberben ismertetett tervek szerint 17 ezer négyzetméteren zajlik majd az építkezés, egyebek mellett parkot, parkolókat is hoznak létre. A régi állomásépület mementóként szolgál majd, a kiállítási komplexum pedig a föld alatt lesz, míg az épület előtt installációs tornyokat állítanak fel – írja az Index.

A Market Építő Zrt. székháza
Forrás:baubid.hu

A holokauszt gyermekáldozatainak sorsát bemutató emlékközpont helyszíne azért lett az évek óta használatlanul álló Józsefvárosi pályaudvar, mert ez volt a MÁV első pályaudvara, ahonnan az 1944-es deportálások indultak. A projektgazdák elképzelései szerint ezen a helyszínen a 21. századi fiatalok is átélhetik majd a holokauszt gyermekáldozatai és az őket menteni próbáló emberek sorsát.

A Wallis-csoporthoz tartozó Market Építő Zrt. egyébként márciusban is kapott állami megbízatást: megnyerte az új Fradi-stadion építésére kiírt állami tendert. A vállalat korábban bankvezéreknek, ingatlanvállalkozóknak épített családi házakat és nyaralókat, Láng Zsolt II. kerületi fideszes polgármester rózsadombi házán is ők dolgoznak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik