Belföld

Százmilliós házat épít a fideszes polgármester

lakáskulcs (lakáskulcs)
lakáskulcs (lakáskulcs)

Láng Zsolt évek óta jóval többet tesz félre, mint amennyit keres – írja az Index.

A lapnak az egyik olvasó jelezte, hogy Láng Zsolt – aki II. kerületi polgármester és az Országgyűlés önkormányzati bizottságának elnöke is egyben – a Rózsadomb egyik előkelő részén építkezik. A képviselő január végén leadott, tavalyi évről szóló vagyonnyilatkozata azonban erre semmilyen módon nem utal. Ráadásul a politikus úgy vágott bele a házépítésbe, hogy az elmúlt években több tízmillió forinttal többet tudott félretenni, mint amennyit megkeresett. Vagyonbevallása azonban erre sem ad magyarázatot.


(Fotó: MTI / Máthé Zoltán)

A II. kerületi önkormányzat a portál érdeklődésére azt közölte, hogy a polgármester vagyona örökség révén is gyarapodott, amire a vagyonnyilatkozatban is van utalás. A részletek valószínűleg csak az idei évről szóló bevallásból fognak kiderülni – írta a hivatal. Láng Zsolt ugyanakkor „a családját és a magánéletét érintő kérdésekről” nem kívánt nyilatkozni az Indexnek.

A lap szakértők segítségével készített kalkulációt a telekvásárlás és az építkezés költségeiről. Eszerint az összes ráfordítás elérheti a 80-90 millió forintot.

A politikus az elmúlt két évben 29 milliót keresett, közben 55 millióval nőtt a megtakarítása – írja az Index.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik