Belföld

A Ferencvárosig nem ér el Orbán szava

pénz (pénz)
pénz (pénz)

A főváros IX. kerületében az idén is megjutalmazták magukat a fideszes alpolgármesterek.

Formanek Gyula 727 ezer, a parlamenti képviselőként is dolgozó Varga József pedig 638 ezer forintot kapott a nyáron, annak ellenére, hogy Orbán Viktor letiltotta a jutalmazást – írja a Blikk.

A vezetők az önkormányzatnál folyamatban lévő európai uniós projektekben végzett többletfeladat ellátásáért részesültek jutalomban – tájékoztatta a IX. kerületi polgármesteri hivatal a lapot.

Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, „elég nagy probléma, hogy nem értettek az év eleji levelünkből, amelyben Orbán Viktor Fidesz-elnök megtiltotta a jutalomosztást”. A két érintett alpolgármesternek vissza kell fizetnie a jutalmát, ha pedig ez technikailag nem megoldható, akkor bizonyítottan jótékony célokra kell azt felajánlaniuk – tette hozzá.

Ahogy arról a Hír24 is beszámolt, idén decemberben is prémiumbotránnyal kellett foglalkoznia a miniszterelnöknek, miután kiderült, hogy nemcsak az állami, hanem az önkormányzati cégeknél is milliós jutalmakat osztanak.

Orbán Viktor soron kívüli jelentést kért Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztertől.

Olvasói sztorik