Belföld

Orbán soron kívüli jelentést kér a milliós prémiumokról

pénz (pénz)
pénz (pénz)

A miniszterelnök a szerdai kormányülésre rendelte be a dokumentumot.

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszternek kell jelentést írnia arról, hogy milyen jutalmakat és prémiumokat fizettek ki a közigazgatásban és az állami cégeknél.Giró-Szász András kormányszóvivő azt mondta, a jelentést a szerdai kormányülésen napirend előtt tárgyalják.

Ahogy arról a Hír24 is beszámolt, havi fizetésük kilenc-tízszeresét kapta prémiumként tavalyi munkája elismeréséül több állami cég vezetője, a legtöbbet, 19,2 millió forintot Baranyay László, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója, Dávid Ilona, a MÁV vezérigazgatója és Horváth Gergely, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója.

Fordítsák jótékony célra

Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke is megszólalt az ügyben. Azt mondta, nem tartja helyesnek az állami cégvezetők prémiumait. Arra a felvetésre, hogy szerinte ezt vissza kellene-e fizetniük az érintetteknek, úgy válaszolt: „vagy fordítsák jótékonysági célra.”

A Fidesz kommunikációs igazgatója is Kósa Lajossal ért egyet. Kocsis Máté szerint az érintett állami cégvezetők eleve fel se vegyék milliós jutalmaikat.Ha már felvették, fordítsák jótékony célra.

“A Fidesz egyáltalán nem tartja helyesnek az állami cégvezetők milliós jutalmait, és mindenki biztos lehet abban, a miniszterelnök mindent meg fog tenni azért, hogy ezeket a jutalmakat ne fizessék ki” – ígérte a politikus.

Az MSZP közölte, azt várja, a Fidesz szerezze vissza az állami cégek vezetőitől a nekik kifizetett milliós prémiumokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik