Belföld

Lámpát telepítenek a halálos gázolás helyszínére

gázolás (gázolás, )
gázolás (gázolás, )

A zuglói zebránál már több baleset történt, szombaton egy 144-es busz gázolt halálra egy férfit. Azt ígérik, jövő év második felére közlekedési lámpa lesz majd ott.

December 21-én egy 144-es autóbusz halálra gázolt egy gyalogost. A baleset a Füredi utcában, a bútoráruház parkolójához közeli gyalogátkelőhelynél történt. Az átkelő szabályosan van kijelölve, ugyanakkor nem először történt baleset a zebránál. A „forgalombiztonság javítására” 2014. második félévében közlekedési lámpát telepítenek a bútoráruházhoz vezető zebránál – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Személyi sérüléssel járó baleset esetén a tömegközlekedési járművezetők elsődleges feladata a helyszín biztosítása és a sérültekről való tájékozódás, majd a mentők, ezt követően pedig a diszpécserszolgálat értesítése. A diszpécser szükség esetén további segítséget  tud hívni a baleset helyszínére.

A 144-es busz vezetője elmondása szerint ezeknek az előírásoknak megfelelően járt el. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az autóbuszokon található elsősegélyládából a rendeleti előírásnak megfelelően nem hiányzik sem az olló, sem a gumikesztyű.

A jelen esetben egyes sajtóhírekben feltételezett hiány miatt azonban a BKV soron kívül ellenőrizni fogja a mentőládákat a járművein és az eset vizsgálatát erre a körülményre is kiterjeszti – teszi hozzá a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik