Belföld

Külföldiek is rajonganak a magyar Mikulásgyárért

Vasárnap este bezár a Mikulásgyár. A karitatív akció keretében a fővárosi Ötvenhatosok terén több mint húszezer ember adta le ajándékait. Az adományokat a Magyar Vöröskereszt juttatja el a legrászorultabbaknak.

A szervezet országszerte 611 önkéntest és 116 munkatársat mozgósított az akció idejére. A főszervező a Hír24-nek azt mondta, még nem összegeztek, de már most látszik, hogy tavaly óta nem csappant az adakozókedv.

Hozzátette: nagyon sokan segítettek, és nemcsak magyarok. Egy ausztrál férfi például már öt éve minden decemberben eljön, hogy önkéntesnek álljon.

„Úgy időzíti a szabadságát, hogy minden évben el tudjon jönni Budapestre, a Mikulásgyárba. Három-négy-öt napot legalább itt tölt, és már hozza a barátait is. Egyébként Olaszországból, Németországból, Ausztriából, szerte Európából és a tengerentúlról is jönnek önkénteskedni a Mikulásgyárba. Ez nagyon jó dolog” – mesélte Zsolnai Endre főszervező.

Az adományokat a Magyar Vöröskereszt a Magyar Posta jóvoltából továbbítja a legrászorultabbaknak. Az akció vasárnapig tartott, de az egyik budai bevásárlóközpontban még december 24-ig fogadják a játékokat.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Olvasói sztorik