Belföld

Tarlós embere megkezdte a tisztogatást a BKV-nál?

tarlos(960x640)(2).jpg (tarlós)
tarlos(960x640)(2).jpg (tarlós)

A BKK igazgatóságának decemberben kinevezett tagja Szegvári Péter személyi változásokat javasol.

Az Index előzőleg arról írt, hogy Szegvári Péter csütörtökön váratlanul azt javasolta, hogy a BKV igazgatóságából hívják vissza a BKK által jelölt tagokat. Az új tagok között lett volna például Nyíri Csaba, Leányfalu polgármestere, Tarlós István egykori kabinetfőnöke – olvasható a portálon.

Szegvári Péter az MTI-nek úgy reagált: személyi ügyekben tett javaslatot és zárt ülés megtartását kérte, így annak tartalmáról nem jogosult beszélni. Mint mondta, annyit szeretne rögzíteni, hogy az igazgatóság nem szavazott az ügyben, mert a napirenden előre nem szereplő kérdésben csak a teljes tagság jelenlétében lehet határozatot hozni, azonban időközben az egyik tag távozott.

Ismertette, hogy a BKK igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjairól a főpolgármester tehet javaslatot a Fővárosi Közgyűlésnek; a BKV esetében viszont a BKK kezdeményezésére indítványozhat változásokat a főpolgármester. Szegvári Péter elmondta: a BKK igazgatósága január közepi ülésén napirendre javasolja előterjesztését. A hírportál felvetésére utalva jelezte: a Fidesz-frakcióval a közgyűlési előkészítő szakaszban szoktak egyeztetni.

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a BKK addig ötfős igazgatóságában egy tagot cserélnek, illetve két új tagot neveznek ki. Utóbbiak közé tartozik Szegvári Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik