Belföld

Januártól épül az ötmilliárdos aréna Győrben

A tervezettnél négy hónappal korábban indul az építkezés.

Kapcsolódó cikkek

Január első napjaiban kezdődhet a Győr Aréna sportkomplexum építése – közölte pénteken Borkai Zsolt polgármester, miután a város közgyűlése meghozta az ehhez szükséges döntést.

A győri közgyűlés úgy döntött, 216 millió forint erejéig előfinanszírozza a munkálatokat, így nagyjából négy hónappal korábban kezdheti meg a munkát a kivitelező.

Novemberben már használhatjuk az arénát

“Végre eljutottunk oda, hogy a multifunkcionális csarnok megépítésének nincsen most már akadálya” – jelentette ki a városvezető, emlékeztetve arra, hogy a 4,9 milliárdos projektből 4,3 milliárdot tesz ki maga a csarnok, 600 millió forintot pedig környezete kialakítása.

A január 6-i kezdést követően október végén zárulnak a munkák, november közepén pedig már birtokba is veheti tulajdonosa az új sportkomplexumot.

A város keleti végére, Kiskútra tervezett multifunkciós csarnok a felújítás előtt álló Magvassy Sportcsarnokkal egybeépülve egy komplex létesítményt alkot majd, amelyben egy mobil lelátó segítségével a csarnok befogadóképessége változtatható lesz az aktuális rendezvény férőhelyigénye szerint – írtuk egy korábbi cikkünkben.

Kattintson a képre, s nézze meg a látványterveket, hogyan fog kinézni a gigaberuházás eredménye.

Győr polgármestere másfél hónapja beszélt arról, hogy velószínűleg az Audi nevét viseli majd a sportkomplexum. Akkori közlése szerint egészen előrehaladottak a tárgyalások az autógyártóval. A győri járműgyár a sportkomplexum működtetésébe szállna be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik