Belföld

Kisüt a nap

erdo-napsutes(430x286)(3).jpg (erdő, )
erdo-napsutes(430x286)(3).jpg (erdő, )

Nyugaton felszakadozik a felhőzet, keleten marad a szürke, párás idő, ott szitálás, ónos szitálás lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Csütörtökön napközben a Dunántúl nagy részén felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, ám hazánk keleti vidékein folytatódik a borongós, párás idő, ott szitálás, ónos szitálás, hószállingózás még bárhol előfordulhat. Keleten gyenge lesz a légmozgás, a Dunántúlon viszont megélénkül, néha megerősödik a déli, délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult területeken 0, a naposabb tájakon +5 fok körül várható. Késő este keleten -2, nyugaton 2 fokra számíthatunk.

Pénteken az ország nagy részén borult, párás, néhol ködös idő várható, de elsősorban a Dunántúlon elvékonyodhat, átmenetileg fel is szakadozhat a felhőzet. Ónos szitálás, szitálás egyaránt előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul.

Szombaton az ország nagy részén többnyire erősen felhős lesz az ég, csak helyenként szakadozik fel átmenetileg a felhőzet. Helyenként ónos szitálás, szitálás, előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +3 fok között alakul.

Vasárnap és hétfőn szürke, borús, párás, helyenként újra tartósan ködös idő valószínű. Hószállingózás, ónos szitálás előfordulhat.

December 24-én, szenteste napján az ország nagy részén folytatódik a borult idő, többfelé pára-, illetve ködfoltokkal. A megélénkülő, nyugaton megerősödő déli szél azonban a Dunántúlon már felszakíthatja a felhőzetet.

December 25-én, karácsony első napján keleten még párás, borult, nyugaton szeles, enyhülő idő ígérkezik, elszórt esőkkel.

December 26-án, karácsony második napján nyugaton továbbra is szeles, tavasziasan enyhe idő jöhet 10 fok körüli maximumokkal, keleten még hűvösebb lehet az idő. Több helyen fordulhat elő eső – olvasható a koponyeg.hu előrejelzésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik