Belföld

Így mennek majd a vonatok az ünnepek alatt

vonat (vonat)
vonat (vonat)

Módosított menetrendet vezet be a MÁV-Start a karácsonyi-szilveszteri időszakban, így mentesítő járatok, és több kocsival közlekedő szerelvények is indulnak.

A következő napokban módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Most pénteken munkanapi, szombaton pénteki, vasárnap vasárnapi menetrend szerint járnak a szerelvények. Jövő héten hétfőn pénteki, kedden szombati, karácsony első napjától december 28-áig pedig az ünnepnapi menetrend lesz érvényben. Január másodikától a megszokott menetrend szerint közlekednek a vonatok – derül ki a vasúttársaság csütörtöki közleményéből.

Az ünnepek idején a várható igényekhez igazodva a vasúttársaság az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét felhasználja. Ahol az utasforgalom indokolja, ott a vonatok a megszokottnál több kocsival közlekednek.

A nagy érdeklődésre tekintettel a vasúttársaság plusz vonatot indít Advent EuroCity néven szombaton Budapest-Keleti pályaudvarról Bécsbe reggel 7 óra 35 perckor, és aznap 17 óra 34 perckor vissza a bécsi Westbahnhofról. Ezen felül vasárnap az osztrák fővárosból 17 óra 48 perckor induló és a hétfőn a Keleti pályaudvarról 7 óra 10-kor induló Railjet megnövelt kapacitással, dupla szerelvényként közlekedik.

A Miskolc-Tiszai pályaudvarról mentesítő járatok indulnak 2014. január 5-én 15 óra 40 perckor Budapest-Keleti pályaudvarra, illetve január 5-én 13 óra 37 perckor Nyíregyházáról Budapest-Nyugati pályaudvarra.

Az ünnepekre való tekintettel a MÁV-Start a 26 év alatti fiatalokra vonatkozó 33 százalékos kedvezményes menetjegyváltási lehetőséget megszakítás nélkül, december 21-én 10.00 órától 2014. január elsején éjfélig biztosítja az utasoknak. (Általában csak péntektől vasárnapig és ünnepnapokkal egybekötött hétvégéken használható fel a kedvezmény.)

A vasúttársaság az eddigi tapasztalatok alapján javasolta az utasoknak a menetjegyek elővételi megváltását, illetve az internetes jegyvásárlást.

A módosított közlekedési rendről a www.mav-start.hu honlapon található menetrendi keresőben is elérhetőek az információk, valamint a helyi tarifával hívható 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon is kérhető tájékoztatás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik