Belföld

Facebookon kér segítséget az agydaganatos kislány

A 9 éves vásárhelyi kislányról egy hónapja derült ki, hogy nagy a baj. Édesanyjával havi 40 ezer forintból élnek, ebből kell kigazdálkodni a gyógyítás költségeit.

A kislány kálváriája két hónapja kezdődött erős fejfájással, hányással – kezdte beszélgetésünket Gálos Ivett édesanyja, Forrai Hajnalka. Kétnaponta jártak a kórházba, többször be is kellett feküdnie, infúziókat is kapott, migrént állapítottak meg nála. November 12-én átvitte Szegedre, ahol fél órán belül MRI vizsgálatot végeztek el, kiderült, agydaganata van Ivettkének.

Fel kell készülni a legrosszabbra

Ekkor azonnali beavatkozásra volt szükség mondta Hajnalka. A professzor a kislány koponyáját megnyitotta, mivel a felgyülemlett agyvíz miatt életveszélyben volt. Jelenleg sugárkezelésre kell vinni a nap mint nap. Édesanyja könnyeivel küzdve mondta, nem biztatták az orvosok, azt közölték, fel kell készülniük a legrosszabbra is. A kemoterápiának január 6-án lesz eredménye, akkor tudják meg, zsugorított-e a daganaton. Az orvosok hosszú távra nem nyilatkoznak, mindig csak napi információi vannak, de lehet, hogy nagy beavatkozásra is szükség lesz.

Nem lesz baj, anyu!

Ivett a Nádor utcába jár iskolába, állandóan nevet és pörög, imád táncolni, fel sem veszi a szörnyű betegséget, édesanyjának is azt mondja, nem lesz semmi baj anyu, meglátod meggyógyulok. A család nagyon nehéz helyzetben van. Hajnalka kénytelen volt munkahelyét is feladni, mindössze rehabilitációs ellátást és családi pótlékot kap, így 40 ezer 700 forintból élnek.

A kislány apukája nem él velük, de sok segítséget kapnak, csakúgy mint nővére lányától, Évától, aki a Facebookon zárt közösséget hozott létre a kislány segítésére. Hajnalka ezúton is köszönte a sok élelmiszeradományt, egyéb segítséget, amit eddig kaptak.

Minden apróság segít

Ivett kezelése és a tél azonban folyamatosan komoly kihívást jelent, elfogyott a tüzelőjük, naponta kell járniuk Szegedre, gyógygombákat is adnak a kislánynak a kezelés mellett, mely több mint 40 ezer forintba kerül havonta.

Hajnalka, bár ezt sohasem kérte, nagyon hálás minden segítségért. Szívesen fogadnak mindenféle adományt, ajándékot, pénzbeli felajánlást, vagy téli tüzelőt, bármit, ami megkönnyíti a család életét ebben a nehéz időszakban.

Mi is segítünk, segítsen Ön is!

A Vásárhely24 ezúton is csatlakozik az akcióhoz. Kérjük olvasóinkat, ha tudnak segítsék lehetőségeikhez mérten Ivettke gyógyulását. Pénzbeli felajánlásaikat átutalhatják a 11991119-82755254-00000000-ás számlaszámra, Forrai Hajnalka nevére.

Telefonon Zsedényi Éván, Ivett keresztanyján keresztül vehetik fel a kapcsolatot a családdal, a 06-30-431-3024-es számon.

Felajánlásaikat a Vásárhely24 szerkesztőségében is leadhatják munkanapokon 9 és 15 óra között, Vásárhelyen a Szent Antal utca 15-17 alatt. Már azzal is segítenek, ha megosztják e cikket.

Ivettke, neked pedig kívánunk kitartást és erőt, gyógyulj meg mihamarabb szüleid, családod, és barátaid nagy örömére!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik