Belföld

Tovább rongálják a közvilágítást Esztergomban

A város önkormányzata ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, mert több elosztó szekrényben lekötötték az áramkábeleket.

Már éppen kezdene helyreállni a rend az utcákon, a közvilágítási szolgáltatással megbízott EH-SZER Kft. munkatársai folyamatosan szerelnek, mégis több helyről érkezett bejelentés, hogy a már helyrehozott lámpákban sincs áram, este sötét marad a környék. Az alapos helyszíni ellenőrzéskor azután kiderült, hogy a kertvárosban, a Határ út- Retek utca- Dobó István utca közötti részen ismeretlen tettesek az elmúlt két hétben áramkábeleket húztak ki, majd leszigetelték azokat és rendesen visszazárták a transzformátor elosztó szekrényeket, hogy ne lehessen észrevenni a hibát. A rongáló szakember mindent a legjobb szerszámmal és szaktudással végzett el, nyomot nem hagyott maga után.

A lakosság segítségét kérik

A városi önkormányzat közleménye szerint ugyanezt tették a Siszler utca hegytető felőli részén lévő elosztó szekrénynél is, a Bánomi lakótelep 3. számú háza előtt lévő feljárónál pedig leszerelték a frissen feltett lámpatesteket. Ismét kérik tehát az esztergomiakat, hogy ha olyan valakit látnak a lámpáknál vagy elosztószekrényeknél szerelni, aki nem a megbízott cég EH-SZER feliratos munkaruhájában dolgozik és a közelben sem áll a cég autója, akkor jelezzék a rendőrségnek vagy az önkormányzatnak a 06-33-542-005-ös telefonszámon.

Fotó: Váczy Hübschl István

Nyár óta van sötétség

Korábban többször beszámoltunk róla, hogy a nyár óta sötétségbe borult város önkormányzata október 4-én felmondta a szerződést amelyet Esztergom akkori vezetése 2005-ben 15 évre kötött a TIVI Kft-vel a város teljes közvilágítására. A képviselőtestület hónapok óta tartó elszámolási viták után szeptember 12-én hatalmazta fel Tétényi Éva polgármestert, hogy álljon el a felszámolás alatt álló céggel kötött szerződéstől, ha az nem kapcsolja vissza éjszakára a lámpákat és nem küld tételes számlákat, amin pontos lista szerepel arról, hogy miért is vár fizetséget.

A város lakóinak ártanak

Az áramszolgáltatás visszaállítása az utcákon és tereken azóta nagy erőkkel tart, de folyamatosan nehézségekkel találják szemben magukat az új cég szerelői, mert a kirúgott vállalkozás sok helyen a lámpákat kezelő trafószekrényekhez is hozzányúlt, illetve – ahogyan azt mi is többször megírtuk – oszloponként a biztosítékot is sok helyen kiszerelte. Az, hogy most a már megszerelt lámpákat is újra működésképtelenné tették ismeretlenek, tovább nehezíti a lakosság hétköznapjait a városban, hiszen kisgyerekeknek, idős embereknek kell hazajutni a kora estétől sötét utcákon.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik