Belföld

“Mi ez a hülyeség?” – Hernádi Zsolt az INA-ügyről

Meglepte a Mol-vezért, hogy a horvátok kiadták a nemzetközi körözést ellene. Egy miniszter SMS-esben dicsérte meg az Interpol-listára felkerült fotóját.

Hernádi Zsolt egy esztergomi rendezvényen beszélt az INA-ügyről és arról, milyen érzés volt, amikor kiderült, hogy felkerült az Interpol körözési listáján.

“Amikor kijött az, hogy harmadrendű gyanúsított vagyok a Sanader ellen indított perben Horvátországban, az nagyon rossz érzés volt” – mondta Hernádi, aki Török Gábor politológussal beszélgetett a rendezvényen. “Az egy pocsék érzés volt, ült az ember, és azt mondta, micsoda? Mi ez a hülyeség?” – idézte fel.

“Nyomtam az SMS-eket”

A Mol-vezér elárulta, hogy éppen Esztergomban kávézott, amikor az Interpol kiadta ellene a körözést. “Nyomtam az SMS-eket, meg kaptam a telefont” – emlékezett vissza. Szerinte inkább az ügy eleje, a meglepetés volt szörnyű, nem a körözés.

“Kaptam is egy SMS-t rögtön az egyik magyar minisztertől, hogy Zsolt, gratulálok, megnéztem, 240 ember van a horvát körözöttek listáján, abból te vagy az egyetlen, aki nyakkendőben van” – idézte fel.

Tudom, hogy mit csinálok, tudom, hogy mi megy – mondta még az ügyről Hernádi Zsolt.

A beszélgetésről készült felvételt itt nézheti meg:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik