Belföld

Orbán: „Teljesítmény nélkül csak a szocializmus működtethető”

Orbán Viktor  (orbán viktor, )
Orbán Viktor  (orbán viktor, )

A kormányfő ezt a Kereszténydemokrata Néppárt választmányi ülésén mondta, az utóbbi pár napban nem ez volt az első „erős mondata”.

Orbán Viktor szerint az érdem és a teljesítmény szerint való előmenetel olyan keresztény érték, amelyhez ragaszkodni kell, mert teljesítmény nélkül csak a szocializmus volt működtethető. A pártelnök hozzátette: Magyarországnak állnia kell a versenyt, ehhez pedig teljesítmény kell, az emberek érdemeinek és a gyermekvállalásnak az elismerése, az adórendszerrel és a családi adókedvezményekkel együtt.

A közlemény szerint a Fidesz és a KDNP közös, eredményes szövetségi munkáját értékelve Semjén Zsolt pártelnök az ülésén hangsúlyozta, hogy a KDNP olyan keresztény-szociális párt Magyarországon, amely a tőkével szemben a munka értékét ismeri el.

A magyar baloldal bűneként említette, hogy mára Magyarországon olyan helyzet alakult ki, hogy a baloldal értékeit a hagyományos nemzeti keresztény jobboldal tudja csak képviselni.

A KDNP azt is tudatta, hogy a párt országos választmánya teljes felhatalmazást adott Semjén Zsolt pártelnöknek a Fidesszel való választási szövetségi megállapodás megkötésére.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője korábban azt közölte, hogy a Fidesz és a KDNP közös, eredményes munkáját méltatta Orbán Viktor a kereszténydemokraták országos választmányának budapesti ülésén, ahol hitet tett a két párt szövetségének fenntartása mellett.

Antallra emlékezve is

A miniszterelnök a parlamentben emlékezett meg a rendszerváltás utáni első miniszterelnökről, Antall Józsefről, amikor a következőt mondta:

„Ha az őt ma méltató, de életében gúnyoló szocialista és liberális politikustársaimat hallgatom, úgy tűnik, hogy csak a halott jobboldali lehet jó jobboldali. Látható tehát, hogy számunkra is van még remény.”

Olvasói sztorik