Belföld
parlament antall (antall józsef, )

Orbán: “Úgy tűnik, csak a halott jobboldali lehet jó jobboldali”

Bihari Dániel
Bihari Dániel

újságíró. 2013. 12. 13. 11:20

Európa egyik igaz politikusának nevezte Kövér László Antall Józsefet. Orbán Viktor szerint a 20 éve elhunyt egykori miniszterelnök öröksége ma is ható erő.

Korábban a témában:

A néhai miniszterelnök tiszteletére rendezett emlékülésen Orbán Viktor azt mondta: a parlamenti demokrácia intézményei Antall József áldozatos munkájának köszönhetően szilárdultak meg. A néhai miniszterelnöknek jutott a feladat, hogy felébressze Magyarországot “a Kádár-korszak kábulatából”, a legvidámabb barakk ugyanis valójában “egy tízmilliós átnevelő tábor volt”.

Orbán Viktor külön kitért arra, milyen nagy vihart kavart Antall József azon kijelentése, hogy lélekben 15 millió magyar miniszterelnöke akar lenni. Szavait kiforgatták, a néhai miniszterelnököt úgy állították be, mint revánsvágyó, területi revíziót akaró szélsőjobboldali politikust. A kormányfő szerint minden politikus rémálma, ha azért kell veszítenie rövid távon, hogy a nemzet hosszabb távon nyerhessen. Orbán végezetül üzent a jelenlegi ellenzéknek is.

Orbán Viktor így zárta a beszédét:

“Ha az őt ma méltató, de életében gúnyoló szocialista és liberális politikustársaimat hallgatom, úgy tűnik, hogy csak a halott jobboldali lehet jó jobboldali. Látható tehát, hogy számunkra is van még remény.”

Orbán Viktor teljes beszéde:

Kövér László szerint Antall József egykori miniszterelnök a 20. század végi Európa egyik igaz államférfija volt. A kommunizmus bukásakor Antall József tudatosan keresztény, felelősen nemzeti és a demokrácia iránt mélyen elkötelezett, felkészült politikusként vált Magyarország első szabadon választott miniszterelnökévé – mondta a házelnök. Antall József tudatos kereszténysége európaiságában gyökerezett. Keresztény Magyarországot akart, mert csak annak van jövője – fogalmazott.

Antall tudta, hogy bukásra van ítélve:

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Breaking Bad
TV Series 2008 - 2013 USA
2012 Season 5, episode 2 : Madrigal
Created by : Vince Gilligan
Director : Michelle MacLaren
Bryan Cranston
Photo: Ursula Coyote.
It is forbidden to reproduce the photograph out of context of the promotion of the film. It must be credited to the Film Company and/or the photographer assigned by or authorized by/allowed on the set by the Film Company. Restricted to Editorial Use. Photo12 does not grant publicity rights of the persons represented.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.