Belföld

A Jobbik a kuruc.infót védi

A Jobbik szerint a kuruc.info jobboldali hírportál, amelyre azonban a hazai törvények nem vonatkoznak, de a hatóságok amúgy sem minősítették törvénytelennek az oldalt, ezért reklámozzák ők is a laptojukon. Deutsch korábban "tőről metszett náci szenny(hon)lapnak" nevezte az oldalt.

Kapcsolódó cikkek

A Jobbik szóvivője Mirkóczki Ádám szerint a kuruc.info a legolvasottabb jobboldali hírportál Magyarországon, ez azonban nem jelenti azt, hogy magyarországi székhelyű, szerverű vagy szerkesztésű oldal volna, így törvényeink sem vonatkoznak rájuk, ahogy például a BBC-re sem. Semmilyen magyarországi hatóság nem minősítette a kuruc.infót törvénytelennek, így úgy vélik bárki hirdetheti is a portált. Szolidaritásból ezért ő is ezt teszi több képviselőtársával együtt az Országgyűlésben. Épp a kuruc.infós óriásplakát képét tették a hivatali laptopjuk fedelére – olvasható a közleményükben.

Emellett kijelentik azt is, hogy a Jobbik sok mindenben nem ért egyet a Kuruc.infóval, azonban a kormány által előkészített internetcenzúrát elfogadhatatlannak tartják.

Szerintük ha már Rogán Antal, vagy – most éppenséggel –  Deutsch Tamás nyomást akar gyakorolni az igazságszolgáltatásra, akkor nem a kuruc.info megszüntetése érdekében kellene ultimátumot fogalmazni az ügyészségnek, hanem Gyurcsány Ferenc, vagy a Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő vérügyész, Mátsik György elszámoltatása érdekében.

Deutschra is rászállt a söpredék

Korábban Deutsch Tamásra szálltrá a kuruc-info közönsége. Mint a Fidesz EP-képviselője írja,  “és a söpredék tombol. A Kuruc.info összes olvasója gyalázkodó üzenetekkel és telefonálásokkal szórakoztat. Mind a nyolcan hívogatnak” – írta Facebook-oldalán. A Twitter bejegyzéseiről is híres politikus előtte 72 órás ultimátumot adott az ügyészségnek arra, hogy örökre lehúzza a rolót a Kuruc.info-nál, amelynek már a létezése is gyalázat, mert egy tőről metszett náci szenny(hon)lap”.

Újságírót is zaklattak

Az ügy előzménye keddre vezethető vissza, amikor az Index arról írt, hogy a kuruc.infót óriásplakáton reklámozzák, mégpedig egy olyan felületen, amely a Hungaroplakát tulajdona. Nem sokkal azután, hogy a cikk megjelent, az írást jegyző újságíró teljes levelét – amit a Hungaroplakátnak küldött – a mobilszámával együtt lehozta a szélsőséges portál. Az újságírót zaklaták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik