Belföld

Vitézy csatát vesztett Tarlóssal szemben

vitézy (vitézy)
vitézy (vitézy)

Ötről hét főre emelte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának létszámát a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, így a városvezetés átveheti az irányítást a cégnél.

Kapcsolódó cikkek

A 28 igen és 2 nem szavazattal, tartózkodás nélkül elfogadott előterjesztés szerint december 11-től Szegvári Péter és Nemesdy Ervin is tagja lesz a közlekedési társaság igazgatóságának, Pongrácz Gergelyt pedig visszahívják és helyette december 12-től Rostás Zoltán lesz a tagja a testületnek.

A tagcserét és a további két fő felvételét az előterjesztők a társaság kiemelt nemzetgazdasági jelentőségére hivatkozva kérték. Tarlós István a vitában azt hangsúlyozta, hogy szakmailag meg akarják erősíteni a BKK-t.

A közgyűlés leszavazta a Jobbik módosító javaslatát, amelyben Vitézy Dávid vezérigazgató leváltását kezdeményezték.

Korábban a Népszava információi alapján a HÍr24 már megírta, hogy a tagcserével és a kibővítéssel a városvezetés átveheti az irányítást a cégnél. A lap városházi forrásai szerint a BKK igazgatóságának feltöltése a főpolgármester és a BKK-t vezető Vitézy Dávid közti sajátos viszonyból fakadó “adok-kapok” újabb állomása.

A formailag a főváros vagyongazdálkodási irodája által jegyzett, de Tarlós István főpolgármester és Németh Zoltán Fidesz–KDNP-frakcióvezető által aláírt előterjesztés szerint a két plusztag a többiekhez hasonlóan fejenként havi bruttó 357 ezer forint díjazásban részesül, vagyis a létszámbővítéssel elérhető befolyásszerzés évente mintegy 8,4 millió forintjába kerül Budapestnek járulékok nélkül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik