Belföld

Gyurcsány önállóan készül, de még vár

gyurcsany-ferenc(960x640)(3).jpg (gyurcsány ferenc, )
gyurcsany-ferenc(960x640)(3).jpg (gyurcsány ferenc, )

A Gyurcsány Ferenc pártelnök által szabott határidő lejárta után a Demokratikus Koalíció (DK) önállóan folytatja választási felkészülését, ugyanakkor fenntartja a közös indulásra tett javaslatát az MSZP-nek és az Együtt-PM-nek.

A DK arra kérte a Magyar Szocialista Pártot, illetve az Együtt-PM szövetséget, hogy vizsgálják felül a választási együttműködésre kötött megállapodásukat, és december 10-éig kérjenek mandátumot vezető testületeiktől egy széles körű összefogást célzó tárgyalássorozat megkezdésére – derül ki a párt közleményéből.

Egyre erősebbnek érzik ugyanis a kormányváltásban érdekelt szavazók igényét, hogy a demokratikus ellenzéki pártok egy közös miniszterelnök-jelölttel, egy közös listával és valamennyi választókerületben egy közös jelölttel induljanak a választásokon – írták. Közölték, hogy kérésükre hivatalos választ nem kaptak, amit sajnálnak.

“Ebben a helyzetben a Demokratikus Koalíció önállóan folytatja választási felkészülését és megerősíti, hogy önálló pártlistával és valamennyi választókerületben saját jelölttel indul a választásokon. Ugyanakkor kijelentjük, hogy a politikailag, közjogilag lehetséges legkésőbbi időpontig fenntartjuk a közös indulásra tett javaslatunkat és bármikor készen állunk arról tárgyalást folytatni és megegyezni” – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik