Belföld

Hülyén érezte magát a 4K! füvező elnöke

Istvánffy András, a 4K! elnöke elárulta, csak polgári engedetlenségből gyújtott rá a marihuánás cigire, hülyén is érezte magát.

Beszámoltunk már róla, hogy Istvánffy Andrást, a Negyedik Köztársaság (4K!) elnökét azután vitték be a rendőrök, hogy nyilvánosan füvezett a NAV épülete előtt. Azonban az egy gramm marihuána után jelképesen befizette az áfát. Mint mondta, a NAV “szemet huny” az adócsalások felett, az “oligarchapártok” pedig olyan törvényeket alkotnak, amelyekkel a hétköznapi embereket csalásra kényszerítik.

Később elengedték őt, most pedig hosszasan ír arról, mi is motiválta őt cselekedetében.

Istvánffy útban a kapitányságra
Fotó: Facebook

Mint írja, polgári engedetlenségből gyújtott rá, mivel véleménye szerint „semmi értelme nincsen, hogy a marihuána nem legális, ugyanúgy, mint az alkohol”. Istvánffy arról is ír, hogyan érezte magát az akciója során: „Meglehetősen hülye érzés volt egyedül szívni a NAV iroda előtt, miközben egy csomó ember és egy adag kamera és rendőr figyel érdeklődve. Körülbelül olyan érzés, mint ha evés közben bámul téged egy csomó ember, aki nem eszik.” A 4K! elnöke egyébként állítja, ő maga nem nagyon szív marihuánás cigarettát, de ezt mindenkinek magának kellene eldöntenie, ezért kellene legálissá tenni.

Miközben vitték a Szalay utcai kapitányságra, a rendőrautóban beszélgetett a rendőrökkel, akik elmondták, nekik sokkal több problémát okoznak a részegek, „fű miatt még nem kezdett el randalírozni senki” – írja.

Végül a pártelnök megmagyarázza, miért volt szükség a polgári engedetlenségre. Véleménye szerint „minden racionális érv a legalizáció mellett szól. Óriási plusz adóbevételt jelentene az államnak, munkahelyeket teremtene, visszaszorítaná a maffiát, ellenőrizhetővé tenné a minőséget, és szabályozhatóvá tenné, hogy kiskorúaknak ne adjanak el”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik