Belföld

Nyilvánosan füvezett a 4K! elnöke, előállították

Polgári ellenállásként szívott el egy marihuánás cigit Istvánffy András. Az V. kerületi Rendőrkapitányságra vitték be.

Előállították Istvánffy Andrást, a Negyedik Köztársaság (4K!) párt elnökét, miután nyilvánosan elszívott egy marihuánás cigarettát. Mielőtt rágyújtott, az elnök a NAV Nádor utcai irodájában jelképesen befizette az áfát egy gramm marihuána után.

Istvánffy András azt mondta, polgári ellenállásként értékeli a történteket, mert szerinte tűrhetetlenné vált a képmutatás. “Nem akarok olyan világban élni, ahol ha péntek este megiszom egy pálinkát, akkor én rendes magyar ember vagyok, ha viszont egy jó barátom mellettem rágyújt egy füves cigire, ő bűnöző” – derül ki a politikus a közleményéből.

Fotó: Facebook

A Nagyedik Köztársaság Facebook-oldala szerint az elnököt az V. kerületi Rendőrkapitányságra vitték. Aktivisták egy csoportja vár a hírekre az épület előtt a Szalay utcában.

“Hagyják abba a cseszegetést”

Istvánffy szerint Magyarországon az egész rendszer csalásra épül, a nagyvállalatok és a politikai kaszt összejátszanak és a törvények felett állónak tekintik magukat, a NAV “szemet huny” az adócsalások felett, az “oligarchapártok” pedig olyan törvényeket alkotnak, amelyekkel a hétköznapi embereket csalásra kényszerítik.

A 4K! szerint a rendőrségnek a valódi bűnözőket kellene üldöznie, “a hétköznapi emberek cseszegetését pedig abba kellene hagynia”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik