Belföld

A kultúra városa – Vác

A Dunakanyar szívében található Vác sok tekintetben tényleg a legek városának mondható – írja a Világjáró Magazin.

Színes palotái, barokk kort idéző főtere, az ország egyetlen Diadalíve és megannyi csodás és egyedülálló művészeti kiállítása, tárlata olyan úti céllá varázsolják, mely az év bármelyik szakában maradandó élményt nyújt – olvasható a ma megjelent írásban. A turisztikai magazin munkatársa pár héttel karácsony előtt látogatott el Vácra, mert „a folyton nyüzsgő kisvárosban, melyet már a 11. században megemlítenek az írott források, szinte minden sarkon találunk valamilyen érdekes múzeumot, kiállítást, páratlan történelmi kincseket.”

Csipegetés innen-onnan

A számtalan lehetőség közül beszámolójában röviden bemutatja a Váci Dunakanyar Színházat, a Modern Művészeti Gyűjteményt és a Váci Mosolyalbumot, meg persze a kihagyhatatlan Memento Mori kiállítást. A húsz éve felfedezett páratlan leletanyag, a híres váci múmiák egyszerre félelmetesek és tiszteletreméltóak a Világjáró Magazin szerint.

Zsíroskenyér jurtában

Végül a főtérre kalauzolja el az olvasókat, ahol belekóstolt az adventi vásári forgatagba, „a legmaradandóbb élmény azonban a Borjurta volt, melyben rendkívül kellemesen csalódtam. A főtéren található jurtában családias hangulat, 100 éves sparhelten rotyogó forralt bor és zsíros lilahagymás kenyér várt ránk” – fejeződik be a beszámoló.

Fotó: vacidunakanyarszinhaz.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik