Belföld

Különdíjas a váci Fő utca – Főtér projekt

24.hu
24.hu

2013. 12. 04. 18:47

A városközpont felújításával gyönyörű emlékek megőrzését érték el - ezért vehettek át építészeti elismerést, jöhet a folytatás.

Korábban a témában:

Vác főépítésze, Lévai Dávid fontosnak tartja a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázaton elnyert kitüntetést, mert ez új lendületet adhat a jelentős részben barokk műemlékeket és 19. századi épületeket felsorakoztató belváros felújításának második üteméhez.

Élhető műemlékek

Az idén már tizenötödik alkalommal meghirdetett pályázat elbírálásánál az építészeti szakemberek figyelembe vették a fejlesztési koncepciót, az építészeti megoldások minőségét, a projekt megvalósításának műszaki ötleteit, a kivitelezés színvonalát, valamint azt is, hogy a fejlesztés mennyire gazdaságos és eredményes, mennyire hasznos, használható, egész pontosan, hogy hogyan járul hozzá a szűkebb és tágabb környezetében lakók életkörülményeinek javításához. Mindezek figyelembe vételével nyerte el a rangos elismerést Vác.

Váci Főtér régen (műemléki épület, felújítás, vác, főtér, )

A régi váci Főteret megmutató képeslap Cservenák Péter gyűjteményéből való.

Főtértől az állomásig

A főépítész szerint ez is segíthet a belváros megújításának második ütemében, amikor a vasútállomás és a Csányi László körút közötti szakasz épületeit kell rendbe tenni. A város fejlesztési terveit erősíti, hogy az út végén található pályaudvar teljes rekonstrukcióját uniós források bevonásával megkezdte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt., az átadást 2015-re ígérik.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.