Belföld

Jobbik: hópihéket rajzoltatnak a közfoglalkoztatottakkal

Kozmunka(210x140)(1).jpg (közmunka)
Kozmunka(210x140)(1).jpg (közmunka)

A képzésben résztvevő felnőtt embereknek többek között felhőt, napot és hópelyhet kell rajzolniuk – állítja a Jobbik, így szerintük sürgősen le kell állítani a közfoglalkoztatási programot.

Dúró Dóra pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a téli közfoglalkoztatási program az első héten megbukott. Ismertette: a Jobbik miskolci képviselője által megszerzett – és a sajtótájékoztatón kiosztott – szintfelmérő feladatlap szerint a képzésben résztvevő felnőtt embereknek többek között felhőt, napot és hópelyhet kell rajzolniuk.

A Jobbik szóvivője beszélt arról is: a képzések között szerepel úgynevezett “tapasztalati szakértők” képzése is, aki olyan, a szegénységet a saját életükben átélt személyek, akik “megküzdve ezzel a keserű tapasztalattal”, és feldolgozva azt az új tudásukkal kiveszik részüket a szegénység elleni harcból. Az ellenzéki politikus szerint ez a képzés “megfoghatatlan, semmi konkrétumot nem tartalmaz” így az erre elköltött milliárdok teljesen feleslegesek, hiszen a munkaerőpiacon “senki nem fog tapasztalati szakértőt alkalmazni”.

Dúró Dóra beszélt arról is, hogy a héten Nagykőrösön már voltak olyanok, akik ittasan vettek részt a képzésben, és meg is fenyegették az ezt jelenteni akaró pedagógust.

A Jobbik szerint a téli közfoglalkoztatási program “kamu”, csak kidobott pénz, ezért a kormánynak meg kellene szüntetnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik