Belföld

Havazást jósolnak karácsonyra

Az időkép előrejelzése alapján karácsony mindkét napján esni fog a hó és tombolnak a mínuszok.

Hétvégén a Xavér hurrikán okozta front okoz bonyodalmat életünkben. Északnyugaton akár 100-120 kilométer per órás lökéseket is hozhat a szupervihar, amely miatt Európa több országában is a legmagasabb fokú riasztást adták ki.

A hidegfront főleg az ország északi felén okozhat többfelé csapadékot, mely vegyesen lehet havas eső, kisebb havazás, de eleinte akár ónos eső, fagyott eső is hullhat. Megmaradó hótakaró kialakulására azonban ezúttal sem számíthatunk, legfeljebb a hegyekben hullhat néhány centiméter – írja az Időkép.hu.

A hosszú távú előrejelzések szerint a karácsony és karácsony második napja sem lesz eseménymentes. Dermesztő hideget, mínusz kilenc fokot és havazást jósol a portál előrejelzése az év legszebb ünnepére.

forrás: Időkép

Még változhat a helyzet

A fehér karácsony rajongóinak ugyanakkor nem javasoljuk, hogy túlságosan beleéljék magukat az örömbe, hiszem még több mint két hét van a jeles ünnepig. Ennyi idő alatt bőven változhat az időjárási helyzet. Pontos, megbízható mérést ugyanis maximum öt nappal előre tudnak végezni a meteorológusok. Kérdéses tehát, hogy fehér lesz-e 2013 karácsonya, de reménykedni már szabad, hiszen elképzelhető, hogy bejön a két hetes előrejelzés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik