Belföld

A vonatok is késnek Xaver miatt

máv (máv, vasút, vasútállomás, )
máv (máv, vasút, vasútállomás, )

Sérült felsővezeték, elromlott biztosítóberendezés - több vonalon akadozik a forgalom.

Három vonal

Három vasútvonalon is gondokat okoz a vihar péntek reggel – tájékoztatott közleményében a MÁVINFORM. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, Biatorbágy-Herceghalom között az egyik vágány fölött megsérült a felsővezeték, míg a Budapest-Székesfehérvár vonalon Tárnok és Martonvásár, illetve Martonvásár és Kápolnásnyék, valamint a Budapest – Veresegyház-Vác vonalon; Veresegyház és Csomád között a biztosítóberendezés romlott el.

Késések

A reggeli órákban az érintett vonalakon 15-30 perc késéssel kell számolni. A menetrend szerinti közlekedés a kora déli órákra állhat helyre.

A MÁV szakemberei már megkezdték a hibák helyreállítását, a javítást várhatóan fél 8 körül fejezik be.

Xavier

Az Országos Meteorológai Szolgálat két megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki. A többi megyében citrom (elsőfokú figyelmeztetés) van érvényben az erős széllökések miatt.

Durva széllökések

A Mikulás meghozta a Nyugat-Európában már jelentős gondokat okozó Xaver viharciklont. Budapesten reggel 6 óra körül viharos erejű szél fújt és szakadt az eső. A hidegfront főleg az ország északi felén okozhat többfelé csapadékot, mely vegyesen lehet havas eső, kisebb havazás, de eleinte akár ónos eső, fagyott eső is hullhat. Az Időkép előrejelzése szerint északnyugaton akár 100-120 kilométer per órás széllökések is lehetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik