Belföld

Budapest Európa hipszterfővárosa

A Business Insider szerint Budapest Európa hipszterfővárosa.

A maga nemében tökéletes imázsvideót készített egy utazóblogger fővárosunkról, mozgalmasabbat, mint az eredeti. La Carmina imádta a Szimplát, ahol répát is lehet kapni, megemlékezett a bulinegyedről és a Szigetről, továbbá az elmaradhatatlan savanyúságainkról és a nagyon finom Dobos tortáról. A Business Insideren képgaléria is megjelent a bloggertől, aki szerint Budapest Európa hipszterfővárosa.

Korábban Budapestet a világ második legjobb fővárosának választották az egyik legbefolyásosabb utazási folyóirat olvasói. A Condé Nast Traveler tizenhatodszor megrendezett éves közönségszavazásán a magyar főváros Firenzével holtversenyben a legjobb város lett Európában, és világviszonylatban is a második. Csak az abszolút győztes a mexikói San Miguel de Allende kapott több szavazatot.

Nemcsak ők, a Washington Post újságírója is Budapestet ajánlotta, Kate Silver a magyar fővárosra, mint Európa új italozó központjára hívja fel a figyelmet. A szerző a Keleti pályaudvaron történt nehézkes indulása után – ahol nem talált sem bank-automatát, sem térképárust, de még működő telefont sem – elismeréssel írt egyebek mellett a Szimpla Kertről, a Széchenyi fürdőről, a Terror Házáról, a Kispiac Bisztróról, a Robinson étteremről a Gelarto Rosáról és a Cat Caféról.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik