Belföld

Ismét van repülés Dunakeszin

kisrepulo(960x640)(5).jpg (kisrepülő, repülőgép, )
kisrepulo(960x640)(5).jpg (kisrepülő, repülőgép, )

A múlt hétvégén féléves szünet után felszállhatott az első kisgép a város repülőteréről.

A repteret korábban használó két klub közül ugyan még csak az üzemeltetés jogát elnyert Malév Repülőklub tagjainak van felszállási engedélye, de a másik csapat is abban bízik, hogy a tavaszi napsütésben már innen indulhatnak el a gépeikkel.

A tavasz engedélyt hozhat mindenkinek

Az iho.hu munkatársa az utóbbi hónapokban folyamatosan követte a repülőtér használatáról, illetve egy részének esetleges beépítéséről folytatott vitákat. Többször is megszólaltatta a feleket, a Malév klub mellett az Opitz Repülőklub vezetőjét, Vámosi Miklóst is. Mostani beszélgetésükben a korábbiaknál jóval békésebb és bizakodóbb hangot használt a klubvezető, aki azt reméli, hogy tavaszig az ő tagjaik is megkapják a Malév Repülőklubtól a személyre szóló repülőtér-használati engedélyt.

Fotó: Márványi Péter

Az Opitz maradni akar

Arra a kérdésre, hogy a bürokratikus nehézségek miatt tervezik-e, hogy máshová viszik át a bázisukat, Vámosi Miklós nemmel válaszol: „Határozottan állítom, ilyen szándék nincs, hogy az Opitz elmenjen a reptérről. Ilyen forgatókönyvről nem tudok.”- olvasható a cikkben. Szerinte az őszi tárgyalásokon – amelyekről mi is beszámoltunk korábban – a legtöbb vitás kérdést tisztázták az önkormányzattal, tehát azt remélik a klub tagjai, hogy a dunakeszi alpolgármesternek és jegyzőnek hétfőn átadott szerződéstervezetük pozitív fogadtatásra talál a városházán is.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik