Belföld

Wifi-szabadságharcot hirdetett Szanyi Tibor

Az MSZP Brüsszelbe készülő politikusa Amerikában akadt ki. Nagy felindulásában meg sem állt európai programjának első pontjáig.

Már korábban írtunk róla, hogy a szocialista párt választmánya elfogadta az országgyűlési és európai parlamenti listáját, előbbit Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető, utóbbit Szanyi Tibor vezetheti. Vagyis ha Deutsch Tamás (Fidesz) hazatérne, akkor sem maradna szabadszájú magyar nélkül Európa.

A most még országgyűlési képviselő Szanyi éppen Amerikában van Steiner Pállal, a Zsidó Világkongresszus parlamenti tagozatának értekezletein vesznek részt, de hogy mire akadt ki ennyire? Nem fogják elhinni!

Az ingyenesen elérhető internetre, vagyis a wifire.

Komolyan. Mutatjuk:

„Ha csak azt fogom tudni kivívni az EP-ben, hogy a wifi mindenütt normálisan (ingyenesen) elérhető legyen, már akkor tettem valamit a Glóbuszért. Itt az USA-ban is ugyanaz a cirkusz megy, mint Európában. Van, de fizetni kell aranyárban, ahol meg ingyen van, ott pedig megy a cirkusz a kódokkal, meg nem működik, meg válaszolni kell egy rakás hülye kérdésre, meg az anyám nevét is kérik, meg zárolnak összegeket a hitelkártyámon, meg alacsony a letöltési sebesség, stb., stb. Ebből elég! Ingyenwifit Európában, Amerikában, meg a nagyvilágban, mint a XIII. kerületben! Aki kiváltja a kerületkártyát, az a kerületben ingyen wifizhet. Váltsuk ki az Európa-kártyát, s hadd szóljon nekünk a wifi bárhol Európában (Magyarországon!)!”

Az ötlete nem maradt szó nélkül, de volt, aki már egyből féltette a wifiszabadságharcost, mondván, ezzel a húzásával nem lenne népszerű a mobilszolgáltatóknál, de Szanyit ez nem érdekli, „Nekem az bőven elég, ha esetleg a polgároknál népszerű vagyok. A mobilszolgáltatók ugyanis nem szavaznak” – válaszolta.

Persze a kormányt is behozta a beszélgetésbe az egyik hozzászóló, mert ők meg biztos ki fogják találni a wifi-adót, és „agyonvágják” az ötletet. Ez tipikusan olyan no komment hozzászólás – lenne, de nem Szanyinál: „Azért kell a kormányváltás, hogy legyen ingyen-wifi!” – és ehhez tényleg nem tudunk már mit hozzátenni.

Mindenki másképp csinálja

Beszámoltunk már arról is, hogy minden valószínűség szerint az Együtt-PM EP-listáját Jávor Benedek fogja vezetni, a Párbeszéd Magyarországért őt akarja, ha az Együtt is rábólint, akkor ő lesz a listavezető. Az ökopolitikus akkor beszélt a terveiről is, ami egy kicsit komolyabbnak mondható, mint Szanyié. „Orbán Viktor egy tünet, ami Európában sajnos máshol is jelen van; ez pedig az unió működési zavaraival is összefügg. Ha továbbra is erősödik az ostoba és rövidlátó EU-szkeptikusság, az az egész uniós projekt széles körű válságát fogja okozni” – magyarázta ambícióit, majd hozzátette, hogy legfontosabb küldetése az lesz Brüsszelben, hogy csökkentse az Unió elleni szkeptikusok számát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik