Belföld

Beleszaladt a saját pofonjába a Fidesz

A szocialisták miatt nem állhat fel a vizsgálóbizottság - írták a Facebookon. A kommentelők reagáltak, csak éppen nem az ellenzéket gyalázták, hanem a Fideszt.

Az ellenzéki pártok maguk hiúsították meg azt, hogy ebben a NAV-os ügyben vizsgálóbizottságot lehessen létrehozni – közölte kedden a Fidesz. A témában Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója tartott sajtótájékoztatót, az eseményről szóló cikk nem sokkal később a Fidesz Facebook-oldalán is megjelent.


A bejegyzés azonban nem várt hatást váltott ki a kommentelőkből, hiszen többségük magának a Fidesznek szólt be az ellenzék gyalázása helyett.

“Azért ez igencsak farizeusi magatartás. És ezt én mondom, aki amúgy full támogatja a kormányt. Elmentek a jófenébe! Ha akartátok volna a bizottságot, akkor aláírtátok volna és megszavazzátok” – szól rögtön az első komment, amit több hasonló követett. Például ez:

“Akkor minek a kétharmad,??ami kényesen érinti minden pártot akkor megy a mutogatás,,ennyire hüjének néznek bennünket.”

Volt, aki ironizált, mondandóját szintén a kétharmadra kihegyezve:

“Baj van a kormány oldalon… Két harmados többségüket is le tudják szavazni! :)))

Egy másik kommentelő aztán Kocsis Máténak szólt be, a következőképpen:

“Ne vicceljetek már előszöris 2012-es módosító inditvány, másodszor, nem fogadták el, harmadszor nehogymár egy 2/3-os parlamentben a szocik hiúsítsanak meg egy bizottságot :DD Ezt azért kocsis sem mondja komolyan.”

De ez még a finom változat volt, Kocsis kapott egy másik kommentelőtől is. Ezt:

“Máté tádé kár ekkorát hazudnod ,csak nem sárosak vagytok ebben is …?”

A cikk maga egyébként arról szólt, hogy 2012-ben az országgyűlési törvényhez módosító javaslatot terjesztett be hat szocialista képviselő, amelyben azt javasolják többek között, hogy ne lehessen létrehozni vizsgálóbizottságot egyedi jogi felelősség megállapítására, továbbá olyan ügyben, amely az Alkotmánybíróság, az Állami Számvevőszék vagy az önkormányzatok hatáskörébe tartozik. A szocialista képviselők módosító javaslata azt is tartalmazta, hogy nem terjedhet ki a vizsgálat olyan kérdésre, amely folyamatban lévő büntető, szabálysértési vagy hatósági eljárás tárgya. Kocsis Máté felhívta a figyelmet, hogy ezt a javaslatot az Országgyűlés támogatta.

“Éppen ezért, hogyha a fentiekkel tisztában vannak az ellenzéki képviselők, akkor álságos és hamis a követelésük, ha pedig nem tudják, akkor elfelejtették, ami egyszerűen csak szomorú” – közölte a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki mindezek fényében az ellenzéki pártoknak az akciójuk újragondolását javasolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik