Belföld

A Fidesz szava szombatra: degesz

selmeczi-gabriella(1)(960x640).jpg (selmeczi gabriella, )
selmeczi-gabriella(1)(960x640).jpg (selmeczi gabriella, )

A kormánypárt nem akarja, hogy a bankok degeszre keressék magukat. Most Selmeczi használta ezt a jó kis szót. És persze "rezsicsökkentés" és "bukott baloldal" nélkül nincsen Fidesz-közlemény.

A Fidesz szóvivője az ingyenes készpénzfelvétellel kapcsolatban ment neki a bankoknak. Selmeczi Gabriella a párt nevében reményét fejezte ki, hogy “bankok nem próbálják majd akadályozni, hogy az emberek éljenek az ingyenes készpénzfelvétel jogával”. Majd kijelentette, hogy “nem engedhetjük, hogy a bankok degeszre keressék magukat magyar munkavállalókon, családokon, és aránytalanul megcsapolják bankszámlájukat”

Egy hónapja már Rogán Antal is elsütötte a szót, amikor kijelentette: “nem fogjuk engedni, hogy a bankok degeszre keressék magukat a magyar családokon!” Egyébként a degesz jelentése: nyiroktól, nedvektől, kövérségtől dagadt, duzzadt.

Selmeczi egyébként még közölte: a kormánypárt reméli, egyes pénzintézetek nem próbálják majd megakadályozni “különböző adminisztrációs trükkökkel”, hogy ügyfeleik éljenek az ingyenes pénzfelvétel jogával. A szóvivő hozzátette: “bízunk benne, hogy a bankok nem akarják becsapni és akadályozni ügyfeleiket, ahogy azt a végtörlesztés esetén megtették”.

Rezsicsökkentés, bukott baloldal

A Fidesz sajtótájékoztatóján természetesen ezek a szavak is elhangozttak Selmeczi szájából. Az ingyenes készpénzfelvételt “a pénzügyi rezsicsökkentés részének” nevezte, amely “a lakosság banki költségeit csökkenti majd”. Majd reagált az Együtt-PM képviselője, Dorosz Dávid szavaira, aki szerint “a 16 százalékos egykulcsos személyi jövedelemadó a “Fidesz ősbűne”, mert a magyar emberek többsége rosszul járt azzal, továbbá munkahelyek tízezreit szüntette meg és fiatalok vándoroltak el miatta.” Erre az MTI beszámolója szerint ncsak annyit mondott: a Bajnai-párt “személyeskedő támadásokkal leplezi valós szándékát”, vagyis hogy “az egész bukott baloldal valójában adóemelést szeretne”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik