Belföld

Végigszáguldhatunk a 4-es metró vonalán – videó

A BKK videóján virtuálisan végigutazhatunk a tesztelés alatt álló 4-es metró vonalán Kelenföldtől a Keletiig, és megnézhetjük, ahogy mellettünk a munkások az utolsó műveleteket hajtják végre az állomásokon.

Kapcsolódó cikkek

Jelenleg a 4-es metró tesztüzeme zajlik. Az úgynevezett sötétüzemi próbáát októberben kezdték meg. Az eredeti tervek szerint november végéig még a biztosítóberendezést gyártó Siemens, utána pedig a BKV végez teszteket. A Siemens által elkezdett tesztidőszak a projekt egyik legfontosabb eleme, ennek során dől el az, hogy az elmúlt évek számtalan munkafázisának eredményeként a vonal különböző gyártóktól származó elemei képesek lesznek-e összehangoltan és teljes biztonsággal együttműködni. A tesztek sikere is előfeltétele annak, hogy az utasforgalmi próbaüzem elkezdődhessen a vállalt, 2014. március végi időpontban.

A múlt hét csütörtökön azonban nem volt minden rendben, amikor egy baknak ütközött egy automata. A baleset a kelenföldi végállomáson történt. A vonat is rugalmas ütközővel van felszerelve, és a bak is rugalmas, ezért nagy kár nem történt – írta akkor az Index.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik