Belföld

Csúszik a Magasház bontása

Az egyik telekszomszéd megfellebbezte a bontásra kiadott határozatot, ami így még nem jogerős.

Ezt Hargitai János kormánymegbízott mondta egy lakossági fórumon – írja a bama.hu. „Az épülettel szomszédos kétszáz ingatlan tulajdonosának küldtük ki a bontásról szóló határozatot” – ismertette, majd hozzátette, hogy azt nem vette még át mindenki, az érintettek közül pedig csak egyetlen személy döntött úgy, hogy fellebbez. „Egy szomszédról van szó, aki egyetért ugyan a bontással, de mielőtt a beleegyezését adná, tudni szeretné a pontos menetrendet, azt, hogy mi és hogyan zajlik majd. Úgy gondolom, dűlőre fogunk jutni” – tette hozzá a kormánymegbízott.

A beérkezett fellebbezés azt is jelenti egyben, hogy az idén már biztosan nem emelkedik jogerőre a bontási határozat, a kormánymegbízott szerint ez legkorábban 2014 tavaszán történhet meg. A lakossági fórumon szó esett arról is, hogy Magyarországon jelenleg nincs olyan daru, amire szükség lenne a bontáshoz, így azt majd külföldről kell Pécsre szállítani.

A nagy Magasház-mizéria

Korábban már írtunk róla, hogy bontás előtt áll az épület, akkor úgy nézett ki, hogy minden a legnagyobb rendben lesz. Nem sokkal később azonban jött egy csavar a történetbe, a Milton-csoport eladta az épületet eddig birtokló La Torre 2008 Kft.-t, a cég új tulajdonos pedig egy 76 éves pécsi asszony lett. Utána pedig kiderült, bontási költségként egymilliárd forintot várnak az idős nyugdíjastól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik