Belföld

Viszontválasz a makóiaknak

Korsos-Agnes(960x640).jpg (korsós ágnes, vásárhely, )
Korsos-Agnes(960x640).jpg (korsós ágnes, vásárhely, )

Érthetetlen és felháborító a városvezetés álláspontja – írja a szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében Korsós Ágnes főjegyző.

Egyre jobban elmérgesedik a vita a hódmezővásárhelyi és a makói városatyák között. A Maros menti település szerdai képviselő-testületi ülésén többen is szót emeltek Lázár János két héttel ezelőtti kijelentései, illetve a makóikat véleményük szerint hátrányosan érintő kórházösszevonás, a vízközmű-szolgáltatás átszervezése, valamint a helyi kisposta átsorolása miatt.

Az ott elhangzottakra reagálva Korsós Ágnes vásárhelyi főjegyző ma közleményt adott ki, melyben azt írja, érthetetlen és felháborító a makói városvezetés álláspontja.

Aki valaha egyetlen percet is dolgozott a közigazgatásban, pontosan tudja, hogy a hódmezővásárhelyi döntéshozóknak, de akár az egész önkormányzatnak nincs, és nem is lehet ezekhez semmi köze– olvasható a főjegyző levelében.

Mint írja a postahivatalok, a víziközművek és az egészségügyi szolgáltatók intézményi rendszerét, működését törvények határozzák meg. Ezeket felülíró döntéseket a vásárhelyi önkormányzat nem hozott és nem is hozhat.

Az Alföldvíz Zrt. által tervezett átszervezések kapcsán külön kiemeli, a cég a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal „kijelölése szerint” szolgáltat a városban, mivel a Zsigmondy Béla Zrt. nem kapta meg a működéshez szükséges engedélyeket. A társaság belügyeibe nincs beleszólásuk.

A makói kispostáról is ír. Mint ismeretes, néhány hónappal ezelőtt a makói Kossuth utca 2-es számú postáját, a hódmezővásárhelyi főposta vezetőjének irányítása alá rendelték.

A Magyar Posta szervezetére szintén nincs a városnak befolyása, tudomásom szerint a vásárhelyi Posta sem önálló, hanem Debrecenhez tartozik. A vásárhelyi önkormányzat évekkel ezelőtt még azért is hosszas egyeztetést és küzdelmet folytatott, hogy Hódmezővásárhelyen egy külső városrészben lévő kisposta megmaradjon. Hogyan dönthetnénk más városok, más postahivatalairól – teszi fel végül a kérdést.

Érthetetlen és felháborító, hogy a makói városvezetés a hódmezővásárhelyi önkormányzatot hibáztatja, amiért Makón változások történnek. Ráadásul, ha én makói lennék, először azt kérdezném meg a városvezetéstől: ha olyan dolgok történnek a településen, ami szerintük nem kedvező, akkor miért nem tesznek ellene valamit, miért más településeket hibáztatnak – zárul a közelmény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik